Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Henrik Norman, föreståndare på Erlandergården i Ransäter, berättar om problemen som regeln om max 50 personer i publiken ställer till med. Foto: SVT

Corona sätter krokben – även för de minsta arrangörerna

Uppdaterad
Publicerad

Inte fler än 50 i publiken. Coronagränsen ligger som en hämsko på konserter, matcher och evenemang. Till och med för en liten arrangör som Erlandergården i Ransäter, skapar max 50-regeln problem.
– Vi har fått avvisa ett dussintal besökare, säger Henrik Norman, föreståndare på Erlandergården i Ransäter.

Erlandergårdens torsdagsträffar kan locka upp mot hundra besökare, men i år är antalet begränsat till 50.

– Nu är det 15 på väntelista, som hoppas att någon ska avboka. Men det tror jag knappast någon gör, säger Henrik Norman.

– Jag tycker allt att den här frågan borde kunna avgöras lokalt eller i alla fall regionalt, säger Anders Ajaxson, som är programansvarig på Erlandergården.

– Länsstyrelsen, som är staten, borde avgöra frågan och kunna göra lokala undantag.

Plats för 100 personer

– Vi kan ha stort avstånd mellan besökarna här, både vid visningar och evenemang, säger Henrik Norman. Vi har gott om plats för för 100 personer utan smittorisk.

Förra torsdagsklubben besöktes Erlandergården av journalisten och författaren Peter Kadhammar och då handlade det om Srebnenica 25 år efter massakern. På torsdag blir det lokalt med Ransätersförfattaren Bo Ulfvenstierna och hans Ransäterstrilogi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet