En crosscyklist fördes med ambulanshelikopter till Centralsjukhuset i Karlstad efter en trafikolycka i centrala Torsby på söndagskvällen. Foto: TT

Crossförare till sjukhus efter krock i centrala Torsby

En motocrossförare krockade med en budbil på Järnvägsgatan i centrala Torsby på söndagskvällen. Föraren av crosscykeln flögs senare med ambulanshelikopter till Centralsjukhuset i Karlstad för vård.

Olyckan inträffade vid 18.20-tiden på söndagen.

– Det är en oregistrerad crossmotorcykel som har krockat med en budbil, säger Kenneth Johannesson, regionsvakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Crossföraren flögs därefter till CSK med ambulanshelikopter och ska enligt uppgifter till aftonbladet.se vara allvarligt skadad.

Anmäld som vårdslöshet

Vad som föranledde olyckan var oklart på söndagskvällen. Polisen bekräftar dock att en anmälan om vårdslöshet i trafik hade upprättats.

– Vi har tagit crosscykeln och en hjälmkamera i beslag, säger Kenneth Johannesson.

De som befann sig i budbilen klarade sig utan allvarligare skador.

Under måndagsmorgonen meddelade CSK i en kommuniké att mannens tillstånd fortfarande var allvarligt men stabilt och att han hade ett antal frakturer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer