Cruising utan tillstånd i Torsby

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal fordon samlades igår ikväll för en cruising i Torsby centrum. Inget tillstånd, men hög musik och en hel  del alkohol.

– Det var många bilar och mycket folk. Och det var en hel del alkohol som konsumerades av unga som inte hade åldern inne, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson.

Polisen har gjort en anmälan om brott mot ordningslagen då alltför många personer var samlade. En allmän sammankomst av det här slaget kräver tillstånd.

Samling utan tillstånd

– Vi har inte fått någon ansökan om tillstånd, och nu i coronatider är det heller inte möjligt att få tillstånd till ett arrangemang av det här slaget, säger Christina Hallin.

Förutom de som deltog i cruisingen var det också många som var på plats för att titta på bilarna. Men de var utspridda på olika platser, och polisen behövde inte skingra dem. Däremot avvisades ett antal personer på grund av att man har spelat hög musik. Några personer har också rapporterats för brott mot alkohollagen och polisen har förverkat en större mängd alkohol.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer