Foto: SVT

Dog efter fallolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern föll i samband med ombyggnadsarbeten på en arbetsplats i Grums i slutet av maj. I fallet ådrog han sig skador i bäckenet. Bara några dagar efter fallet dog mannen. Nu har olyckan anmälts till Arbetsmiljöverket.

Det var den 23 maj som olyckan inträffade. Mannen, som är i 50-årsåldern, befann sig på en steg när han föll. Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket handlade det om ett fall från cirka tre meters höjd.

– Det var en rad olyckliga omständigheter som ledde till olyckan, säger vdn på det aktuella företaget.

Mannen fördes till sjukhus där röntgen visade på en spricka i bäckenbenet. Han var då vid fullt medvetande. Men fyra dagar senare avled mannen.

– Det är så oerhört tragiskt. Vi är fortfarande i chock, säger vdn som också var den som gjorde anmälan till Arbetsmiljöverket.

Varför mannen dog fyra dagar efter olyckan är oklart. I anmälan om arbetplatsolycka preciseras därför inte heller om det rör sig om en allvarlig olycka eller ett dödsfall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.