Foto: Arkivbild TT

Drömresan grusades – anmäler reseföretaget

Uppdaterad
Publicerad

Ett par från Värmland tycker att de fick sin drömresa till Aruba förstörd när de överraskades av betongarbeten utanför rummet under nästan två veckor. Nu kräver anmälaren 15 000 kronor i kompensation från reseföretaget.

Mannen som anmält händelsen till Allmänna reklamationsnämnden uppger att resan kostade nästan 53 000 kronor.

Men drömtillvaron med uteplats nära stranden och havsutsikt förmörkades när det visade sig att arbetare höll på med att bygga ett promenadstråk utanför rummet. Det var betongarbete, sågning av bräder och kapning av ameringsjärn hela dagarna.

Vill ha mer kompensation

Resenärerna fick byta rum men bara efter två dagar hade byggarbetet nått dit. Arbetet fortsatte under nästan två veckor och det var bara de två sista dagarna som paret fick lugn och ro, enligt anmälaren.

Han vill nu att reseföretaget ska kompensera den förstörda resan med 15 000 kronor utöver de 3 000 kronor han fick som plåster på såren efter klagomål direkt till reseföretaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.