Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ängsbacka kursgårds vd om årets tantrafestival. Foto: SVT

Efter covidutbrott och kritikstorm – nu kör tantrafestivalen på Ängsbacka igen

Uppdaterad
Publicerad

I fjol exploderade nyheten om att ett covidutbrott skett på Ängsbacka kursgårds tantrafestival i Molkom. Nyheten spreds internationellt och utbrottet ledde bland annat till att landsgränsen mot Norge stängdes.

Årets festival är mindre än tidigare – trots att intresset för tantra verkar öka.

Totalt smittades över hundra personer i samband med covidutbrottet på kursgården. Arrangörerna höll till en början tyst om händelsen, men sedan valde man att kommentera. De var till viss del självkritiska och skulle se över vad som hänt och om de kunde agerat annorlunda.

Kursgårdens vd, Ida Freyschuss, ser tillbaka på händelsen och konstaterar att det var en tung period.

I klippet berättar hon mer om hur det påverkade synen på tantra i stort, kursgårdens relationen med lokalsamhället och vad de gör annorlunda i år.

Färre deltagare

Sedan dess har mycket förändrats.

– Vi har lärt oss mycket, framförallt kring beredskapen som vi har på plats om vi skulle märka att det är någon smittspridning och det gäller inte bara covid utan det kan vara någon annan influensa eller liknande, säger Ida Freyschuss.

Men den största skillnaden, enligt henne, är att de bara tar emot 300 deltagare, istället för förra årets 550.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.