En av bröderna i Kevinfallet överväger stämma Arvika kommun

Uppdaterad
Publicerad

Robin Dahlén, en av bröderna i Kevinfallet, överväger stämma Arvika kommun på nästan tre miljoner kronor.

Robin Dahlén hävdar, via sin advokat, att socialtjänstens behandlingen av honom efter Kevins död 1998 går emot, bland annat, barn- och Europakonventionen.

Som femåring pekades han och hans bror ut som skyldiga till Kevins död i polisens utredning och först 20 år senare friades de bägge två från alla misstankar. Socialtjänstens hantering av honom och familjen däremellan menar han nu har kränkt hans rättighet att betraktas som oskyldig fram till dess saken avgjorts i domstol och hans rätt att åtnjuta skydd för privat- och familjeliv.

Robin Dahlén söker nästan tre miljoner kronor i skadestånd och har gett kommunen fram till 17 augusti att meddela sitt svar innan han tar saken vidare till domstol.

Kommunen har lämnat över frågan till sitt försäkringsbolag för bedömning och kommunchefen, Hans Karlsson, uppger att de inte kommer kunna ge svar inom den angivna tiden.

– Vi hoppas de kan ha överseende med det, säger Hans Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.