Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) Foto: Henrik Montgomery/TT

Eneroth (S) rasar mot Kristerssons (M) tågsatsning i Värmland

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Moderaterna vill satsa på dubbelspår på konkreta sträckor snarare än regeringens satsning på höghastighetståg. För Värmland skulle det till exempel betyda dubbelspår på sträckan Karlstad – Kil. Det får nu infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) att reagera starkt.

Starta klippet för att höra infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) reaktion på gårdagens utspel från Ulf Kristersson (M).

Under måndagen var Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på besök i Karlstad, och berättade då om den satsning på dubbelspår som man föreslår. Infrastrukturministern är inte imponerad av det som M-ledaren framför.

– De har mindre pengar till infrastruktursatsningar för de prioriterar skattesänkningar, säger Eneroth (S).

Men Moderaterna anser inte att infrastrukturministerns utsaga är korrekt.

Vi satsar på öret lika mycket på infrastruktur som regeringen. Skillnaden är att vi prioriterar olika, vi lägger 33 miljarder mer på underhåll av vägar och järnvägar och säger nej till regeringens höghastighetståg, säger partiets infrastrukturtalesperson Maria Stockhaus (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet