Isabell Persson berättar om sin bostadsjakt i klippet här ovan. Foto: SVT

Ensamstående småbarnsmamman Isabell söker ny bostad förgäves

Publicerad

Isabell Persson, 27, är en av många unga vuxna i Värmland som är på jakt efter en ny bostad. Men det är svårt att hitta en passande hyresrätt – och att köpa en bostadsrätt är uteslutet.

– Plan B är att flytta hem till mamma, säger Isabell Persson.

Isabell Persson är ensamstående med två barn, varav den yngsta är åtta månader gammal. Efter separationen har hon bott kvar i parets tidigare lägenhet men söker nu febrilt efter en ny bostad. Den nuvarande månadskostnaden är för hög för att Isabell ska kunna betala den på sikt utan hjälp från sin mamma.

Inget alternativ att köpa

Men letandet efter en ny bostad går trögt och klockan tickar. Att köpa en lägenhet ser hon inte heller som ett alternativ eftersom hon för närvarande är mammaledig och i normala fall inte arbetar heltid. Hon har dessutom inget sparat kapital att ta av för kontantinsatsen.

SVT granskar bostadsmarknaden

27-åringen ser därför risken som stor att hon måste flytta hem till sin mamma om hon inte får tag på en billigare lägenhet inom kort.

Se Isabell Persson berätta mer om sin situation i videon här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar bostadsmarknaden

Mer i ämnet