Muminvärlden i Nådendal öppnar i sommar, trots coronapandemin. Foto: SVT

Finska Muminvärlden öppnar i juni

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit oklart om Muminvärlden i finska Nådendal kan öppna i sommar, på grund av coronapandemin. Det skulle i så fall kunna påverka deras intresse för en etableringen på Skutberget i Karlstad. Men, nu meddelar företaget att de kan öppna från och med 6 juni.

SVT har tidigare rapporterat om att coronkrisen riskerar att slå hårt mot Muminvärldens ekonomi – vilket i sin tur kan påverka etableringen på Skutberget i Karlstad.

– Jag litar på att vi kommer klara oss genom krisen. Men vårt finansiella läge är lite sämre än innan krisen, sa då företagets vd, Tomi Lohikoski, till SVT.

Företaget har inte bundit sig till att genomföra etableringen på Skutberget, och det är förstås en ekonomisk fråga. Men, nu kommer alltså den finska parken vara öppen i sommar, med vissa restriktioner om säkerhetsavstånd, biljettköp och hygien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet