Banan har varit krokig för Sunne sommarland genom åren. Foto: SVT/Arkiv

Fjärde gången gillt?

Publicerad

Nu öppnar vattenlandet i Sunne för säsongen, eller Sunne Sommarland som är det nya namnet. Men resan för att åter igen slå upp portarna har inte varit problemfri.

– Man är alltid positiv och optimistisk inför en ny säsong och vi har en del kul nyheter på gång, säger Reine Flodin, ny anläggningschef för Sunne Sommarland.

Men det har inte varit en självklar resa för att vattenparken ska öppna portarna ännu ett år för besökare. Parken, som kostade 72 miljoner kronor att bygga, invigdes år 2006 och första sommaren hade den 76 000 besökare. Men när vädret har sviktat och har besökarantalet följt efter. Förra säsongen kom 24 000 besökare till vattenlandet vilket var en halvering mot säsongen 2014.

Tre konkurser på tio år

Sedan starten har parken gått i konkurs tre gånger 2007, 2010 och 2015. Efter senaste konkursen hade man skulder på 20,5 miljoner kronor.

Nu heter parken Sunne Sommarland och ägs av turismföretaget Grönklittsgruppen som tog över anläggningen i våras. De nya ägarna köpte även Kolsnäs med den stora campingplatsen – detta till en prislapp av 18,5 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer