De små föreningarna behöver mest stöd, berättar föreningsstödjaren Annelie Eriksson. Foto: TT/SVT

Föreningsstödjare ska hjälpa till i Munkfors

Publicerad

Munkfors kommun har omkring 100 föreningar. Och för att stärka föreningslivet än mer har kommunen anställt en föreningsstödjare.

– Jag hjälper till med allt!

Munkfors, med drygt 3.700 invånare, har en lång tradition av ett stort ideellt föreningsliv. Ransäters hembygdsförening är en av dem som haft hjälp av föreningsstödjaren Annelie Eriksson.

– Vi har haft förmånen att ha fått ha Anneli hos oss en dag i veckan under de senaste fyra veckorna. Vi går igenom vår ekonomi och gör en stor energiinventering. Vi vänder och vrider på kronor och Anneli är en fantastisk kvinna på att hantera siffror, så det är jag tacksam för, säger Anne-Sofie Pettersson, ordförande i Ransäters hembygdsförening.

Ransäters hembygdsförening har haft hjälp av föreningsstödjare under en månads tid Foto: SVT

Annelie Eriksson har nu arbetat som föreningsstödjare sedan i augusti och enligt henne är det främst de små föreningarna som behöver stöd.

– Jag hjälper till med allt från att fixa en baja-maja till att hjälpa till med ekonomisk uträkning, titta efter bidrag, leta efter en lokal och hjälpa till att hyra den, dra ihop möten så att de får bättre samverkan, säger Annelie Eriksson.

Och hon menar att det är viktigt för alla kommuner att det finns föreningar för alla.

– Det är viktigt för alla att ha en aktiv fritid, då lever man ju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.