Försökte stjäla fyrhjuling – döms till fängelse Foto: TT/SVT

Försökte stjäla fyrhjuling från gård i Vålberg

Publicerad

En man i 50-årsåldern döms på flera punkter till ett och ett halvt års fängelse för bland annat stöld och rån. Han upptäcktes när han försökte stjäla en fyrhjuling från en gård i Vålberg.

Det var en natt i april som mannen försökte stjäla en fyrhjuling från en gård i Vålberg. Han blev tagen på bar gärning av gårdens ägare, en kvinna, när han försökte köra iväg med fyrhjulingen.

Använde pulverbrandsläckare

För att komma undan sprutade han pulver från en brandsläckare i ansiktet på kvinnan och slog till henne på låret med den. Mannen hade också en skruvmejsel som han hytte med för att försöka komma undan.

Enligt domen hade mannen en medhjälpare i bil som flydde platsen när ägaren upptäckte tilltaget. Mannen döms förutom för rån och stöld, också bland annat för narkotikabrott och rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.