Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jeanette Tillman, verksamhetschef för Sunnes vård- och omsorgsverksamhet, berättar om beskedet om smittan och arbetet framöver. Foto: SVT

Första bekräftade fallet av corona i Sunne

Uppdaterad
Publicerad
Sunne kommun har fått sitt första fall av Covid-19. Provsvaren kom i söndags kväll och bekräftade att en person var smittad.

Sunne kommun vill av sekretesskäl inte berätta var den coronasmittade patienten befinner sig. Klart är dock att det är en person som är kund inom den kommunala vård och omsorgen, något som bekymrar de ansvariga för verksamheten.

– Våra kunder är ju äldre och sköra så naturligtvis försvårar det omständigheterna, vi är ju rädda för att det ska bli en smittspridning, säger Jeanette Tillman som är verksamhetschef för Sunnes vård- och omsorgsverksamhet.

Hur har den här personen smittats?

– Det vet vi inte riktigt men med all säkerhet har den smittats via personal.

Just nu pågår smittspårning i verksamheten. Det är ett arbete som leds av personal inom region Värmland.

– Det blir en sak mellan regionen och vår medicinskt ansvariga sjuksköterska att göra en kartläggning av vilka som ska testas. Några personer har redan testats, säger Jeanette Tillman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet