Polisen har säkrat spår efter knivdådet i Stadsträdgården i Karlstad. Men ännu har ingen misstänkt gripits. Foto: SVT

Fortfarande ingen gripen för knivdådet i Karlstad

Publicerad

Polisen tog en misstänkt gärningsperson till förhör efter knivdådet i Stadsträdgården i Karlstad i går. Men efter förhör släpptes den misstänkte.

Det var vid tvåtiden på måndagen som en 17-årig pojke knivskars i samband med ett bråk i Stadsträdgården i Karlstad. Pojken fördes till sjukhus med allvarliga stickskador i bröstet. Någon misstänkt för brottet har ännu inte gripits även om en person tagits in för förhör. Misstankarna mot mannen minskade dock efter förhöret och han släpptes.

– Han ingår fortfarande i utredningen men misstankarna har försvagats, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Oklart motiv

Polisen har säkrat spår efter knivmisshandeln och har hört ett stort antal personer om händelsen. Men vad som låg bakom bråket är fortfarande inte känt.

– Vi anser oss ha en god uppfattning om vad som skett men motivbilden har vi inte klar för oss. Den är ju viktig för att avgöra graden av allvar i brottet, säger Stefan Wickberg.

Inte livshotande skador

Ett försvårande faktum i utredningsarbetet är att den knivhuggne 17-åringen ännu inte kunnat höras mera ingående om händelsen på grund av sina skador.

– Han är medtagen men det ska inte vara någon fara för hans liv, säger Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.