John Walter hittades död i en å i närheten av HVB-hemmet i Hagfors. Foto: Privat/SVT

Förundersökningen om vållande till 5-åringens död fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha tagit del av förhören med de två anställda vid Plateas HVB-hem i Hagfors, har åklagare Stefan Wessberg nu tagit beslut om att förundersökningen ska fortsätta.

– Det betyder att jag anser att det går att styrka brott, säger åklagaren.

Femårige John Walter försvann den 15 juni i somras från HVB-hemmet i Hagfors och hittades, efter en lång sökinsats, drunknad i en närliggande å.

I slutet av september meddelade åklagare Stefan Wessberg att två anställda vid hemmet delgetts misstanke om vållande till annans död.

Femåringen som hittades död i Hagfors

Förundersökningen kommer att fortsätta och Wessberg har också begärt att ytterligare ett förhör ska hållas, något som NWT var först att berätta.

– Jag vill inte gå in på vem det förhöret ska hållas med men det är saker som framkommit i förhören med de misstänkta och som jag vill kontrollera, säger han.

Pappan till 5-årige John Walter har också bett om att få bifoga handlingar han vill ska inkluderas i förundersökningen innan åklagaren kan väcka åtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femåringen som hittades död i Hagfors

Mer i ämnet