Fyra unga till sjukhus efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

Två män och två kvinnor som alla är i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter en kortare polisjakt i Värmland.

Det hela började klockan 22.53 då en förare blev rånad på sin bil.

– Enligt signalementen så ska det ha varit fyra personer varav någon eller några ska ha varit maskerade, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Personen som blev rånad på sin bil är inte skadad på något sätt, men personens polisanmälan kom in via ombud eftersom rånarna även stal hans mobil.

Voltade

Bilen efterlystes och kort därpå så fick en polisbil syn på bilen som körde österut på E18.

– Man gör ett stoppförsök men bilen stannar inte, då inleds ett kort förföljande och vid avfarten mot Skattkärr så voltar bilen och slår runt. På plats där kan man gripa fyra personer som misstänks för rån och eventuellt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Enligt Roos är de misstänkta två män och två kvinnor som alla är i 20-årsåldern.

– De har förts till sjukhus nu, men två eller tre kommer att föras till ett annat sjukhus. Vad har jag förstått så var de talbara när de togs ur bilen, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Enligt en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad är tillståndet lindrigt för de fyra. Två personer har flyttats till avdelningar på Centralsjukhuset, en har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala och en till Universitetssjukhuset i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.