Goop förste svensk att ta 7 000 segrar

Uppdaterad
Publicerad

Han är redan Sveriges mest framgångsrike travkusk men nu har Björn Goop passerat ännu en milstolpe. I dag vann han sin 7 000:e seger när han blev först över mållinjen på Solvalla.

Det har inte gått mer än ett knappt år sedan den värmländske travsportsgiganten Björn Goop gick om pappa Olle och blev Sveriges mest framgångsrike kusk genom tiderna. När han i dag styrde travaren Reverend Wine som första ekipage över mållinjen på Solvalla passerade han ännu en milstolpe i karriären. Det uppger Svensk travsport i ett pressmeddelande.

– Det känns otroligt att ha vunnit 7 000 segrar. Det här är jättestort för mig. Jag har jobbat så oerhört hårt för att utvecklas som kusk och tränare. Det har hela tiden varit mitt fokus, säger Björn Goop i pressmeddelandet.

Enligt Svensk travsport har Björn Goop genomfört 38 700 lopp sedan karriären började i ett lopp på Axevalla 1994.

Björn Goop har också skördat framgångar på den internationella travsportarenan. 2017 tog han sin tredje elitloppsseger och i fjol körde han hem prestigefyllda Prix d´Amérique.

-  Jag har utvecklats mycket som kusk genom att jag kört mycket. Rutin betyder mycket, konstaterar Björn Goop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.