Björn Goop vann Prix d'Amerique 2018. Foto: TT Nyhetsbyrån

Goop i Prix d'Amerique – ska försöka försvara titeln

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag klockan 16.00 gör världens bästa travkuskar och hästar upp i Prix d'Amerique på klassiska Vincennes-banan i Paris. Förra årets vinnare Björn Goop och hästen Readly Express är på plats.

– Jag får försöka ta för mig och inte hamna bakom, vara viking på banan, säger Björn Goop till Radiosporten.

Loppet som normalt sett brukar ha en storfavorit ser mer öppet ut i år, rapporterar TT. Eftermiddagens lopp ser ut att bli en kamp mellan Sverige och Frankrike. Och någon självklar taktik kan man inte han menar Björn Goop.

– Det beror vem jag hamnar i rygg på, vem som får ledning, vem kommer orka hålla ledningen, vem är min rygg och vilket tempo det går och hur min häst känns, det är jättemånga variabler, säger Björn Goop i en intervju med Radiosporten.

Banan är 2000 meter lång och starten är svår.

– Starten är ett enda stort gruffande om vem som ska få rätt plats för att komma ut i banan god tid, för att få ett framspår framför allt. Det är svårt, vi hade lite tur förra året, säger Goop till Radiosporten.

”De kör tillsammans”

Han tror att det kommer vara svårare i år då fler kuskar kommer från samma franska stall.

– Det är tre stycken franska stall, den ena har fem hästar, de andra två har tre var. Jag ska inte säga att de hjälper varandra men de kör tillsammans för att försöka nå det bästa möjliga resultatet, säger Björn Goop.

– Jag får försöka ta för mig och inte hamna bakom, vara viking på banan, säger Björn Goop.

Han beskriver banan som magisk och där det så lätt att göra bort sig på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.