En 36-årig man mördades i Skoghall under tisdagskvällen. Foto: Jenny Eriksson/SVT

Gripne 35-åringen erkänner mordet på Hammarö

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-årige man som greps och anhölls misstänkt för mord och mordförsök i Skoghall på Hammarö i tisdags kväll erkände initialt att han dödat en jämnårig man.

– Han erkänner mordet men förnekar mordförsöket, sa advokaten Lena Rebane på torsdagen.

När häktningsförhandlingen hölls på fredagen ändrade dock mannen inställning, skriver VF.

En 36-årig man dog av sina skador och en man i 60-årsåldern skadades svårt i samband med händelsen i Skoghall på tisdagskvällen. En 35-årig man greps kort därefter och anhölls misstänkt för mord och mordförsök.

”Utgjort ett hot”

På torsdagen erkände han mordet enligt försvarsadvokaten Lena Rebane.

–Jag vill inte gå in på för mycket detaljer. Men den avlidne personen och min klient är inte bekant, min klient känner däremot till honom. Han har upplevt att den döde har utgjort någon form av hot, men motivet är inte så klart i nuläget. Han har ganska stora minnesluckor av händelseförloppet, särskilt vad gäller mordförsöket, sa Rebane.

– Han har en minnesbild av att han har använt en kniv på personen som har avlidit.

Bytte försvarsadvokat

Häktningsförhandlingen skulle ha hållits vid 13-tiden på fredagen men den sköts upp några timmar och Sara Ronéus hade då ersatt Lena Rebane som fått förhinder, enligt VF.

Den gripne mannens inställning till brottet har också förändrats.

– Att vi nu säger att han varken erkänner eller förnekar beror på att jag vill ge min kollega tillfälle att träffa honom och prata med honom. Det blev ju en väldigt speciell situation det här, säger Sara Ronéus till VF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.