– Vi hade ju alldeles för mycket lägenheter och nu har vi kommit bättre i balans. Det har gjort att värdet på villor och bostadsrätter har stigit lite i Hagfors, säger Caj Olsson, VD Hagforshem. Foto: SVT

Hagforshem fortsätter riva hus – kan öka värdet på fastigheter

Publicerad

Idag återupptogs den planerade rivningen av lägenhetshus i Hagfors. På tur stod fastigheten på Parkvägen 19, ett trevåningshus med 30 lägenheter.
– Det har ju varit planerat sedan 2011 att huset skulle bort så det känns skönt få det genomfört, säger Caj Olsson, VD Hagforshem.

Hagfors har ett avvecklingsavtal med Boverket som ger kommun 100 000 kronor i bidrag för varje lägenhet som rivs. Sedan 1994 har man rivit 712 lägenheter och efter Parkvägen 19 finns ytterligare 74 lägenheter kvar i rivningsplanen. De husen används dock och kommer troligen inte att rivas. Den omfattande rivningen har märkts på bostadsmarknaden.

– Vi hade ju alldeles för mycket lägenheter och nu har vi kommit bättre i balans. Det har gjort att värdet på villor och bostadsrätter har stigit lite i Hagfors.

”Fler tomma än vi har råd med”

Nu finns ett 40-tal vakanta lägenheter hos i Hagforshem och marknaden svänger snabbt.

– Hagforshem har egentligen fler tomma lägenheter än vad vi har vi har råd med. Samtidigt som lägenheterna på Parkvägen jämnas med marken finns en efterfrågan på så kallade kategoriboende, säger Caj Olsson.

– Framförallt är det trygghetsboende och seniorboende som folk vill ha, men de kommer inte att byggas i Hagforshems regi, säger Caj Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer