Marius Holtet lider fortfarande av hjärnskakningen – här berättar han hur skador bör hanteras. Foto: SVT

Holtet: ”Man får anpassa sig mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Marius Holtet arbetar i dag med att sälja kaminer. Livet som hockeyspelare har han tvingats lägga bakom sig och trots att det var fyra år sedan känner han fortfarande av sviterna från hjärnskakningen.

– Man får lära känna sin kropp igen helt enkelt. Det blir bakslag och man kan kanske inte hänga med på allt men då får man vara glad att man kan vara med på något i alla fall, säger han.

Han är en av flera Färjestadsspelare som drabbats de senaste åren. Backen Anton Grundel är borta från hockeyn för tillfället på grund av hjärnskakning, det gäller även Ole Kristian Tollefsen.

Hockeyskador

– Det har ju blivit mer och mer. Min generation har insett allvaret så man vet konsekvenserna senare i livet, säger Marius Holtet.

– Går du tillbaka 20 år så hade man lite huvudvärk och ”det går över”. Går man tillbaka tio år så var det fortfarande så men man började kanske höja ögonbrynen lite.

Utbilda ungdomar

Marius Holtet tror inte att ta bort det fysiska spelet är rätt väg att gå. Hans förslag är att man utbildar ungdomar mer och ser över hockeyutrustningen,

– Det är en diskussion som aldrig tar slut men jag tror att man kan minska skydden på kroppen lite, säger han och fortsätter.

– Missar du en spelare och åker in i sargen när du går in för en tackling så får du lite ont själv. Då kanske man håller igen lite nästa gång man kommer i den situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyskador

Mer i ämnet