När SVT besökte bygget i februari var planen att äventyrslekplatsen skulle stå klar i sommar. Foto: SVT

Ingen äventyrslekplats på Skutberget i sommar

Publicerad

Det blir ingen äventyrslek på Skutberget i sommar. Karlstads kommun har bestämt sig för att pausa bygget av äventyrslekplatsen till tidigast hösten, förutsatt att mark- och miljödomstolen avslår överklagan som Skutbergets Wenner lämnat in.

– Nu vet vi inte riktigt när lekplatsen kan bli klar, säger Mathilda Rusman, projektledare för lekplatsen.

Skutbergets Wenner har tidigare överklagat både bygglovet och strandskyddsdispensen som stadsbyggnadsnämnden gett. Men, de fick inget gehör från länsstyrelsen. Föreningen hade ingen rätt att överklaga bygglovet och strandskyddsdispensen ansågs vara korrekt beviljad.

Nu har föreningen överklagat länsstyrelsens avslag till mark- och miljödomstolen och inte förrän den processen är klar kan bygget fortsätta – eller avbrytas, beroende på vad utfallet blir.

– Vi har valt att inte längre binda upp vår entreprenörs tid i väntan på en dom och beslutat att avvakta med bygget till hösten så att de har möjlighet att åta sig andra arbeten under tiden, säger Mathilda Rusman, projektledare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.