• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

– Det här är inget konstigt och ingen skillnad på hur man gjort i Kil under förra mandatperioden, säger Ann-Katrin Järåsen (S). Foto: SVT

Järåsen (S): ”Vi har inspirerats av Kil”

Publicerad

Så här kommenterar det socialdemokratiska kommunalrådet i Torsby, Ann-Katrin Järåsen oppositionens kritik mot att Centerpartiet i Torsby nu får en kommunalrådpost på deltid.
– Det här är inget konstigt och ingen skillnad på hur man gjort i Kil under förra mandatperioden och hur man nu tänker göra även i Sunne och Forshaga, säger Ann-Katrin Järåsen.

Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna har kommit överens om ett valtekniskt samarbete och ska fortsätta att styra Torsby även efter årets val. Socialdemokraterna och Centern är de två största partierna i den samverkan.

”Inte förankrat”

Oppositionen med Vänsterpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna är kritiska till att den nya kommunalrådstjänsten inte förankrats hos de andra partierna.

– Vi har inspirerats av Kil. Det är två partier där som tar ansvar för den förda politiken och det har fungerat bra där, säger Ann-Katrin Järåsen. Vi har haft ett valtekniskt samarbete med C och L under den senaste mandatperioden.

Hon fortsätter:

– Men det har ändå blivit så att allmänheten och medias fokus har varit på min roll som kommunalråd och på Socialdemokraterna som parti både i med- och motgång och det har varit jobbigt. Ta till exempel frågan om räddningstjänsten. Allmänheten förstår inte att det är hela majoriteten som står bakom besluten, säger Ann-Katrin Järåsen.

Var det ett krav från Centerpartiet att få en kommunalrådspost på deltid?

Inte direkt ett krav, utan ett önskemål både från oss och Centerpartiet. Allmänheten förstår inte att det är flera partier som står bakom politiken och därför blir det ett alltför ensidigt fokus på mig och och Socialdemokraterna som parti, säger Ann-Katrin Järåsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer