Foto: Länsstyrelsen

Kammarrätten upphäver dom om omhändertagna djur

Publicerad

Kammarrätten meddelar prövningstillstånd i ett mål som rör omhändertagande av ett stort antal djur på en gård i Värmland.

Det var i januari som länsstyrelsen omhändertog omkring 500 nötkreatur på gården då de ansåg att det förekommit brister i djurhållningen.

Djurägaren överklagade beslutet om omhändertagandet av djuren till förvaltningsrätten och menade att det saknas bevis för att nötkreaturen ska ha utsatts för lidande. I slutet av juli kom förvaltningsrätten med beskedet att de avslog överklagan.

Djurägaren menar att det begåtts fel under rättegångsprocessen och att rätten tagit sitt beslut utan att hålla en muntlig förhandling där djurägaren kan föra sin talan. Kammarrätten går på djurägarens linje vilket innebär att beslutet rivs upp och att det kommer hållas en ny rättegång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.