Foto: SVT, Arkiv

Kassaskåp exploderade – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Tre män på en ort utanför Arvika försökte under lördagskvällen öppna ett kassaskåp med en vinkelslip – då exploderade kassaskåpet.

– Den som arbetade med vinkelslipen fick allvarliga skador i bålen och fördes med ambulanshelikopter till Centralsjukhuset i Karlstad, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

De andra två männen fick lindriga skador.

Larmet om explosionen inkom vid 20.30-tiden på lördagskvällen.

– Som vi förstår kunde man inte öppna kassaskåpet med varken nyckel eller kod och då tänkte man öppna skåpet med vinkelslipen. Men i skåpet fanns något som exploderade. Vi konsulterade med bombskyddet i Göteborg hur vi skulle hantera det här och mer kan jag inte säga då vi gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Tommy Lindh.

Enligt en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad som kom vid 23.29 på lördagskvällen så vårdas en 31-årig man på intensiven. Han har ådragit sig bröstkorgskador och frakturer och patientens tillstånd är allvarligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.