Matilda Skoogh, köksansvarig på Norrstrandsskolan i Karlstad, berättar om hur det fungerar i skolmatsalen i coronatider. Foto: Johan Hedlund/SVT

Kökschefen Matilda: ”Vi är bland eleverna hur vi än gör”

Publicerad

För personalen i skolköket på Norrstrandsskolan har ett av problemen under pandemin varit att lyckas hålla avstånd till eleverna i matsalen.

– Vi är ju bland eleverna hur vi än gör, säger Matilda Skoogh, köksansvarig.

Norrstrandsskolan beslutade i december att tidigarelägga luncherna till klockan 10.30 för de första eleverna för att skapa en luftigare matmiljö.

– I vår matsal har det fungerat bra. Vi försöker tänka på att hålla klasserna så isolerade från varandra som möjligt, men det är klart att det är en utmaning, säger Magnus Sjödin, rektor för mellanstadiet på skolan.

Magnus Sjödin är rektor för mellanstadiet på Norrstrandsskolan. Foto: Johan Hedlund/SVT

Logistiska utmaningar

Att tidigarelägga luncherna har inneburit logistiska utmaningar då vissa lektioner måste delas upp.

– Man har kanske tvingats ha halva mattelektioner före lunch och andra halvan efteråt. Men det vi har fokuserat mest på är att säkerställa att eleverna inte går miste om vårt särskilda stöd bara för att vi får och äter tidigare. Det har varit det viktigaste att säkerställa, säger Sjödin.

Matilda Skoogh, köksansvarig, tycker också att det har fungerat bra med det nya upplägget.

I klippet ovan berättar hon mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.