Förundersökningen mot Daniel Schützer läggs ned. Foto: SVT

Kommunalråd behandlade häst med bränning – förundersökningen läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen mot veterinären och tillika kommunalrådet i Årjäng, Daniel Schützer (S), gällande djurplågeri läggs ned. Enligt kammaråklagare Linda Karlsson går det inte att bevisa att Schützer utsatt hästen för lidande.

Årjängs kommunalråd Daniel Schützer har varit misstänkt för djurplågeri sedan han behandlat en travhäst med gaffelbensskada med så kallad bränning. Detta inträffade efter en tävling på Färjestad.  Men nu väljer åklagaren att lägga ner förundersökningen.

– De initiala uppgifterna var att han genomfört den här bränningen av hästen utan bedövning, men när vi hörde honom sa han att hästen hade fått bedövning vid behandlingstillfället, vilket också finns dokumenterat i journalen. Då kan jag inte bevisa att hästen lidit av behandlingen, säger kammaråklagare Linda Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.