Starta klippet för att höra Daniel Schützer (S), kommunalråd i Årjäng, utveckla sina tankar och kommentera det mycket skarpa inlägg han skrivit på sociala medier. Foto: SVT

Kommunalrådets hårda kritik mot tantrafestivalen på Ängsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Efter coronautbrottet i samband med tantrafestivalen på Ängsbacka kursgård i Molkom är nu Daniel Schützer (S), kommunalråd i Årjäng, mycket kritisk. ”Hål i huvudet på både anti-vaxxare och reglerna kring gränsstängning” skriver han i ett inlägg på Facebook.

Vid midnatt gick Värmland från orange till rött enligt norska regeringen. Som SVT tidigare har rapporterat kan de höga smittalen i Värmland härledas till tantrafestivalen på Ängsbacka kursgård och klusterutbrottet av coronaviruset i samband med evenemanget.

Under helgen delade kommunalrådet i Årjäng, Daniel Schützer, sina tankar om hela situationen i ett inlägg på Facebook. Och den frispråkige socialdemokraten är inte nådig i sin kritik:

Coronaviruset i Värmland
Inlägget från kommunalrådet publicerades i helgen, innan den nya norska rödmarkeringen trädde i kraft i Värmland under måndagen. Foto: Skärmdump / Facebook

Hänvisar till presskonferens

Enligt Ängsbacka Kursgårds pressansvarige Hylco Broos vill ledningen varken kommentera utvecklingen eller Daniel Schützers kritik men meddelar att kursgården kommer hålla en presskonferens under tisdagen.

Hör Daniel Schützer (S), kommunalråd Årjängs kommun, i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet