Ulf Nyqvist, kommundirektör i Karlstad, förklarar varför arrendeavtalen på Skutberget inte sägs upp. Foto: Bengt Hedin/SVT

Kommunen backar: Arrendatorerna får bli kvar på Skutberget

Uppdaterad
Publicerad

När det nu inte blir någon Muminpark på Skutberget backar kommunen helt när det gäller arrendetomterna med stugor på kommunens mark. Kommunen tar tillbaka uppsägningarna av arrendatorerna, som alltså kan bli kvar i sina stugor.

– Det var ju kopplat till en sagopark och när den delen faller så faller ju också kommunens argumentation när det gäller arrendatorerna. Vi kommer inte att driva det vidare, vi kommer att ta tillbaka det, säger Ulf Nyqvist, kommundirektör i Karlstad.

Från början var det tre arrendetomter på udden vid Skutberget där arrendatorerna sades upp. Ett av de husen köpte kommunen av ägaren.

Missade att säga upp arrendatorerna

På ön utanför Skutberget, där också en del av Muminlandet var planerat, finns tre arrendatorer som skulle ha sagts upp. Kommunen missade att säga upp dem i tid men planen var att de skulle sägas upp.

Några ärenden ligger för avgörande i arrendenämnden. Men den processen avbryts nu.

– Vi avvaktar inte de prövningar som skulle vänta utan det här gör vi i närtid, säger Ulf Nyqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.