Efter SVT:s inslag om treårige Ludwig, som är hjärnskadad och blind och har nekats assistans, så säger kommunen nu att situationen måste granskas. Foto: SVT

Kommunen: Situationen för treårige Ludwig måste granskas

Uppdaterad
Publicerad

– Vi måste följa lagen, oavsett hur vår ekonomi ser ut.

Det säger Christer Olsson (M), andre vice ordförande i socialnämnden i Filipstad, efter SVT:s inslag om treårige Ludwig, som är hjärnskadad och blind, och som nekats assistans av kommunen.

– Det är klart att vi måste granska det här och se om det gått rätt till. Har det inte gjort det får vi göra om och göra rätt, säger Christer Olsson.

LÄS MER: Fortfarande ingen assistans för Ludwig

Han vill inte kommentera enskilda ärenden, men säger att han är kritisk till att staten inte tar det fulla ansvaret assistansinsatserna utan skjuter över det på kommunerna.

– Men om behovet finns och lagen säger att en person ska ha hjälp är det ingen ursäkt att kommunen inte har råd, det räcker inte, säger han.

LÄS MER: Stort stöd för funktionshindrade Ludwig

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.