Foto: Jon Persson

Kristinehamnare invald i Liberalernas partistyrelse

Uppdaterad
Publicerad

Under Liberalernas landsmöte i Västerås i helgen valdes det värmländska regionrådet Eva Julin Dombrowe in i partiets styrelse.
– Det är en stor ära som förpliktigar, säger hon.

Värmland har inte haft någon representant i Liberalernas toppskikt sedan Nina Larsson lämnade posten som Liberalernas partisekreterare 2014. Men nu tar alltså Eva Julin Dombrowe från Kristinehamn plats i partistyrelsen efter att ha blivit invald under söndagen.

– Det är en styrelse där hälften är nya och hälften har varit med ett tag. Det blir initialt spännande att få lära känna alla och sedan arbeta med dem för att förnya partiprogrammet, säger Eva Julin Dombrowe.

Glesbygdsperspektivet

Eva Julin Dombrowe är i dag Regionråd för Liberalerna i Region Värmland och har under många år haft politiska uppdrag i Kristinehamns kommun och i länet. Hon hoppas att hennes erfarenheter ska kunna berika partiet.

– Jag kommer kunna bidra med mina erfarenheter från såväl näringslivet som den lokala och regionala politiken. Och inte minst som person från glesbygden, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer