Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under torsdagens kommunfullmäktige kritiserade Anders Tallgren (S) försäljningen av Karlstads stadshus. Per-Samuel Nisser (M) säger att det är förtidigt att svara på om försäljningen var en bra affär eller inte. Foto: SVT

Kritik mot stadshusaffären uppe i fullmäktige

Publicerad

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet levererade skarp kritik mot de styrande partierna i Karlstad för försäljningen av stadshuset 2015 när frågan diskuterades i kommunfullmäktige på torsdagskvällen.

Frågan är återigen aktuell efter att IT-bolaget Zynapp nyligen gick i konkurs.

– Det här var inte någon bra affär, säger oppositionsrådet Anders Tallgren (S).

Han drar också slutsatsen att den politiska ledningen idag också tycker att prislappen på 59,6 miljoner var för låg.

– Det vi insåg redan 2015... att det här inte var någon bra affär.

Kommunalrådet kan inte svara än

Kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M), som bland annat fick frågan om han fortfarande anser att det var en bra affär, säger att det är för tidigt att ge ett klart svar på den frågan.

– Det svaret kan vi ge längre fram när vi ser vad det blir av själva fastigheten, säger han.

Försatt i konkurs

Att frågan återigen diskuterats beror på att IT-bolaget Zynapp, som skulle skapa hundratals jobb i stadshuset, nyligen försattes i konkurs.

Samma personer som stod bakom Zynapp – bland dem riskkapitalisten Mikael Solberg – låg också bakom det omtalade köpet av stadshuset.

– När det gäller företaget som gick i konkurs är det tråkigt, de har satsat och försökt att ha en utveckling på en god idé som de ville satsa på och det har inte gått bra den här gången och så är det ibland, säger Per-Samuel Nisser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlstad Stadshus sålt

Mer i ämnet