Flera kommuner i Värmland uppmärksammar Earth Hour Foto: SVT

Kyrkor i Karlstad uppmärksammar Earth Hour

Publicerad

Världsnaturfondens kampanj Earth Hour uppmärksammas idag, både internationellt och i Sverige. Så även i Värmland där alla som vill bidra till att uppmärksamma klimatfrågan uppmanas att mellan klockan 20:30 – och 21:30 ikväll släcka all belysning.

I två av Karlstads kyrkor inbjuds också till att uppmärksamma händelsen. I Västerstrandskyrkan bjuds till eftertanke i stearinljusens sken, med sång och musik genom kyrkans ungdomskör.

– Människan och naturen hör ihop. Vi är alla trädgårdsmästare i Guds fantastiska skapelse. Och som medarbetare i den har vi som uppgift och skyldighet att vårda världen, djuren och naturen. Därför ska vi under Earth Hour släcka lampor och tända hoppet, säger Susanne Skogstam präst I Västerstrandskyrkan, i ett pressmeddelande.

Konsert i Domkyrkan

I Domkyrkan ger Karlstads kammarkör en konsert som de kallar ”Nu är vår tid”. Att Kammarkören anordnar konserter just i Domkyrkan med anledning av Earth Hour har blivit en tradition. Nytt för i år är att en gäst är inbjuden att tala; Svante Axelsson, samordnare för regeringens initiativ Fossilfritt Sverige 2030.

Också Kristinehamns kyrka bjuder på konsert under Earth Hour.

I Sunne anordnar kommunen en rad aktiviteter under ”Earthhourweek” med extra fokus på att minska ekologiskt fotavtryck och minska klimatförändringar genom tips och utmaningar.

Så här såg det ut nör Kloster kryka i Eskilstuna släktes ned i samband med Earth hour 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.