Lägenhetsbrand i Rottneros – hela huset rökfylldes

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhetsbrand uppstod i Rottneros under natten till onsdagen. Huset rökfylldes och sotskadades, men ingen människa kom till skada.

– En man i huset vaknade av att lägenheten var rökfylld. När han öppnade dörren ut i trapphuset för att ta sig ut möttes han av mer rök, så han fick hoppa ut genom fönstret. Hans lägenhet låg på markplan, säger Johan Westh, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten Torsby.

Mannen larmade och väckte sedan övriga boende i huset, som består av ungefär fyra lägenheter, enligt räddninstjänsten. När räddningstjänsten anlände fick de uppgifter om att det kunde finnas människor kvar i huset, men rökdykare kunde snart konstatera att så inte var fallet.

Mordbrand i Rottneros

Grov mordbrand

– Det var ordentligt rökfyllt i hela huset, men det brann bara i en av lägenheterna, i en soffa. Vi har vädrat ut all rök, men hela huset är rök- och sotskadat, säger Johan Westh.

Polisen har startat en utredning om brandorsaken. Platsen är avspärrad och den tekniska undersökningen kommer påbörjas under onsdagen. Händelsen rubriceras som grov mordbrand.

Larmet inkom klockan 00.50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand i Rottneros

Mer i ämnet