Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter SVT:s Nyheter Värmlands reportageserie om narkotikamissbruket reagerar nu landshövding Georg Andrén. Nu vill han leda kampen mot knarket. Foto: SVT

Landshövdingen vill leda kampen mot knarket efter SVT:s reportage

Publicerad

Nu reagerar landshövding Georg Andrén på de larm om narkotikasituationen i länet som SVT rapporterat om. Tillsammans med länets polischef och regiondirektör i Samråd Värmland ska han lyfta frågorna om narkotikamissbruket.

– Er reportageserie ger oss anledning att se om det finns mer vi kan göra, säger han.

Landshövdingen planerar också, efter SVT:s reportage, att ta upp frågan med företrädare för länets samtliga kommuner i samband med hans kommunturné i början av nästa år.

Vill se insatser i skolorna

Georg Andrén säger att det troligtvis behövs ett antal åtgärder för att komma tillrätta med problemet. Bland annat insatser i skolan.

– Det är bra att ni rapporterar men man blir illa berörd. Det är tragiskt att påminnas om att så här ser det faktiskt ut.

I videoklippet berättar landshövdingen hur han reagerat på SVT:s inslag och om att han nu vill gå i täten i kampen mot narkotikamissbruket.

Om du behöver hjälp eller behandling för narkotikamissbruk finns flera ställen du kan vända dig till. Här är några exempel:
 

Droghjälpen: Hit kan du ringa anonymt för att få råd och stöd. Du kan välja att vara anonym. Tjänsten är kostnadsfri och drivs av Beroendecentrum Stockholm. Ring 020-91 91 91.

En hälsocentral eller en ungdomsmottagning.

Elevhälsan, studenthälsan eller företagshälsovården, beroende på om du går i skolan, studerar eller jobbar.

En förening som stöttar personer som använder droger, till exempel Anonyma Narkomaner.

En särskild mottagning för personer som behöver hjälp med missbruk.

Om det är akut, till exempel om du har tagit en överdos, ska du alltid ringa 112.

Värmland

Första linjen unga är en mottagning dit du kan vända dig för att prata om hur du mår och du är mellan 6-20 år. Mottagningen finns på flera platser i länet och nås via 1177.

Nexus är Karlstad kommuns öppenvårdsmottagning som vänder sig till dig som är upp till 25 år och har problem med alkohol, andra droger eller spelmissbruk. Enbart för de som bor i Karlstad kommun. Nås via Karlstad kommuns växel 054/540 00 00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikamissbruket i Värmland

Mer i ämnet