Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det känns ju inte alls bra, jag vill ju göra rätt för mig och betala skatt och sedan får det ju konsekvenser både för sjukpenning och föräldrapenning, säger den före detta anställde till SVT Nyheter Värmland. Foto: SVT

Larmföretag i konkurs – betalade anställda svart

Uppdaterad
Publicerad

Larmföretaget Edgar Security som vi tidigare rapporterat om har gått i konkurs. Och det är inte bara kunder som uttrycker missnöje över företaget utan även anställda.

SVT Nyheter Värmland har pratat med flera anställda och tidigare anställda på Edgar Security som är missnöjda över hur företaget har skötts. En av dem valde att säga upp sig själv när han upptäckte att han var nolltaxerad hos Skatteverket och inte fick ut någon sjukpenning.

– Det känns ju inte alls bra, jag vill ju göra rätt för mig och betala skatt och sedan får det ju konsekvenser både för sjukpenning och föräldrapenning, säger han.

Andra anställda som SVT pratat med är nu sjukskrivna för att de mår dåligt över det som inträffat.

– Man kan inte stå för den produkten man säljer, man vill kunna se folk i ögonen och det kan man inte, säger en annan.

Verksam i andra bolag

Företagets förre Vd driver nu verksamhet i ett annat bolag, E Security Solutions. De ska bland annat sälja vårdutrustning för privata hushåll, som tillexempel smarta kameror och pulsmätare som ska få sjuka och äldre att känna sig trygga i hemmet.

Hänvisar till konkursförvaltaren

Edgar Security skriver till SVT i en kommentar att man hänvisar till konkursförvaltaren. Vidare skriver de också att de har fullt förtroende för att konkursförvaltaren vidtar de åtgärder som är möjliga för att tillvarata tidigare anställda och kunders intressen på bästa sätt.

Konkursförvaltaren har ingen kommentar till hur företaget agerat innan konkursen. Nu pågår en bouppteckning som ska redovisas vid ett engångssammanträde den sista januari vid Eksjö Tingsrätt där företaget haft sitt säte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer