Här är vargarna som ska lysa upp torget Foto: Karlstads kommun

Lysande vargar i Karlstad centrum

Uppdaterad
Publicerad

Den som ser en fyra meter hög 3D-varg komma inåkande till Stora Torget i Karlstad i dag ser inte i syne. Det är nämligen kommunen som har valt att satsa på vinterbelysning i form av länets landsskapsdjur i centrum.

– Vi vill involvera hela centrum och göra en det till en attraktiv plats att åka till även på den mörka delen av året, säger kommunalråd Monika Bubholz (MP).

Inte bara en utan fem vargar kommer att pryda torget från och med i dag och fram till i februari.

– Det här blir ett spännande inslag i vinterbelysningen i Karlstads centrum som kommer att ge torget karaktär och mer ljus. Vargen är ju Värmlands landskapsdjur och det tycker vi passar bra att visa upp i Karlstad, säger Monika Bubholz (MP), kommunalråd i ett pressmeddelande.

Vargarna är från 130 cm till fyra meter höga 3D-figurer i form av en lackad stomme klädd i ledbelysning.

Vargarna är från 130 cm till fyra meter höga 3D-figurer Foto: SVT

Kommunen har satsat extra på vinterbelysningen i år. Bland annat lyser 33 000 ledlampor och 600 bollar upp centrala Karlstad. Varginstallationen är sista delen för i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.