– Jag kan ta medalj, säger Matts Olsson om sina chanser i OS.

Matts Olsson redo för OS

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson från Köla har en backe uppkallad efter sig i Valfjället. När vi träffar honom fyra dagar innan OS-invigningen i Pyeongchang är han laddad och ser fram emot OS-äventyret.

– Man börjar få lite anspänningar och tankarna går mer och mer till Sydkorea, det märks, säger Matts Olsson.

Han har varit i Pyeongchang i Sydkorea tidigare och har hyfsad koll på backen. Och trots att motståndet är tufft, tror han att han har chans att hämta hem en OS-medalj.

Värmlänningar i OS

– Jag åker dit och jag kan ta medalj. Det kommer vara riktigt svårt att ta medalj men det kan gå. Den motivationen som ligger i möjligheten att det kan gå, det är en ganska härlig tanke.

Gör sitt andra OS

Matts Olsson var även med i OS i Sotji 2014 och hamnade där på en fjortonde plats. Men mycket har hänt sen dess. I december tog han sin första seger i världscupen med en vinst i parallellslalom.

– Det var en bra säsong jag hade då. Men jag är bättre nu, jag upplever det helt annorlunda att åka till OS nu. Det är andra gången, jag har gjort det en gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmlänningar i OS

Mer i ämnet