Natten till den 22 juni larmades polisen till Frykenbadens camping i Kil och i en husvagn hittades en 76-årig kvinna livlös. Hennes 77-årige make greps och häktades misstänkt för mord.

Misstänks ha mördat sin fru på en camping – så var första dagen i rätten

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen startade rättegången mot den 77-årige man som misstänks ha mördat sin fru i deras husvagn på en camping i Kil i somras.

Det var natten till den 22 juni som polisen larmades till Frykenbadens camping i Kil där en 76-årig kvinna hittades livlös i en husvagn. Hennes 77-årige make greps och häktades misstänkt för mord.

Enligt åtalet avled kvinnan genom strypning alternativt kvävning. Den misstänka mannen nekar till mordanklagelserna. Under förhöret i rätten berättade 77-åringen att han tagit sina händer kring kvinnans hals och skakat henne men att han då agerade i självförsvar och att han blev sparkad och slagen av sin fru.

Rättegången fortsätter på tisdag och torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.