Orsaken till söndagens brand i en fastighet med butik och flera lägenheter i Säffle är ännu oklar. Foto: SVT

Mordbrandsmisstänkt kvinna frias av Värmlands tingsrätt

Uppdaterad
Publicerad

Idag föll domen mot de tre personer, en kvinna och två män, som varit inblandade i grov mordbrand, misshandel och svartsjuka.

Den 26-åriga kvinna som stått åtalad för bland annat grov mordbrand i en klädbutik i Säffle döms idag vid Värmlands tingsrätt. Hon har tillsammans med sin 33-årige make och en 29-årige man varit inblandad i flera brott.

Kvinnan misstänktes för bland annat grov mordbrand av sin egen klädbutik i Säffle i början av februari i år. Hennes man åtalas för bland annat grov misshandel av sin hustru, då han ska ha knivhuggit henne i maj på Kronoparken i Karlstad. Den 29-årige mannen åtalades bland annat för bevisförvanskning.

Värmlands tingsrätt friar kvinnan för grov mordbrand och hon döms endast för falsk tillvitelse mot en annan kvinna. Då hon suttit frihetsberövad under en tid blir påföljden villkorlig dom utan böter.

Kvinnans make döms till samhällstjänst 160 timmar för misshandel. Den andre mannen döms skyddstillsyn med samhällstjänst 100 timmar för falsk tillvitelse.

Se klippet ovan, SVT:s rapportering efter branden i Säffle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.