Nattis i Säffle läggs ner i sin nuvarande form. Nu letar kommunen efter en billigare lösning för det fåtal som nyttjat möjligheten. Foto: svt

Nattis i Säffle läggs ner – letar billigare alternativ

Uppdaterad
Publicerad

I två år har Säffle kommun haft ett nattis, där föräldrar som jobbar natt kan lämna sina barn. Men, idag beslutades att verksamheten ska läggas ner i sin nuvarande form. – Det väldigt få barn och verksamheten är för dyr för att motivera i dessa besparingstider, säger Thomas Jarlhamre (M) ordförande i Barn- och utbildningsnämnden BUN.

Nattis i dess nuvarande form kostar 1,2 miljoner om året. Enligt Thomas Jarlhamre har man bara ett barn inskrivet på schema och det är var tredje helg. Utöver över det är en handfull barn inskrivna som jour ifall deras föräldrar behöver jobba natt.

Thomas Jarlhamre (M) ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Säffle Foto: privat

– Det handlar ju om väldigt få timmar. De som har varit inskrivna har inte utnyttjat i den grad vi hade hoppats på.

Nämnden letar nu efter ett alternativ till en lägre kostnad för de som behöver och förvaltningen ska förhoppningsvis presentera förslag redan vid nästa nämndsammanträde den 19 februari.

– Vi har bland annat diskuterat ambulerande dagmammor. Alltså att de kommer hem till barnen eller tvärt om. Vi har också privata aktörer som hört av sig och visat intresse, säger Thomas Jarlhamre (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.