Karlstad CCC vädjar nu om ekonomiskt stöd från staten. ”Vi har i princip näringsförbud på grund om förbudet mot allmänna sammankomster”, säger Mattias Nord, vd. Foto: Pontus Lundahl/TT/SVT

Nödropet från Karlstad CCC: Vi behöver hjälp från staten

Uppdaterad
Publicerad
I ett öppet brev tillsammans med flera andra eventföretag ber Karlstad CCC staten om hjälp för att klara ekonomin. Coronakrisen har slagit hårt mot deras verksamhet och i nuläget syns ingen ljusning.

– Det stora gapet för oss blir i augusti, då många kickoffer och sådant är avbokat. Bara där har vi förlorat 4-5 miljoner kronor, säger Mattias Nord, vd på Karlstad CCC.

Det öppna brevet publicerades i Örebrokuriren och har skrivits under av sju stora mötes- och eventföretag i Sverige. Syftet med brevet är bland annat att ta reda på vilka stödmöjligheter som finns.

– Vi är i en väldigt utsatt situation, vi med stora möten och event. Delar av besöksnäringen har börjat återhämta sig tack vare hemestrar, men för bland annat oss är det värre. Vi har i princip näringsförbud på grund om förbudet mot allmänna sammankomster. En hel bransch står still och det finns en gräns för hur länge vi klarar det, säger Mattias Nord.

Vill få riktlinjer förtydligade

Det öppna brevet syftar också till att riktlinjerna för just förbudet mot allmänna sammankomster på fler än 50 personer ska förtydligas.

– Förbudet gäller ju sammankomster där vem som helst kan delta, men generaliseras till att gälla alla möten, även de med en sluten deltagarkrets, som våra möten. Man behöver tydliggöra detta, för säkerhet måste inte vara en numerär fråga. Delar av vår verksamhet skulle kunna genomföras med anpassningar så att man kan hålla distans till exempel, säger Mattias Nord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet