Petter Northug kör Klarälvsloppet mellan Hagfors och Karlstad på rullskidor. Hör loppets vd Glenn Olsson berätta mer i videon. Foto: TT

Northug ger stjärnglans åt Klarälvsloppet

Uppdaterad
Publicerad

Rullskidtävlingen i Klarälvsloppet får rejäl stjärnglans i år. Två dagar inför loppet aviserades att den skandalomsusade norrmannen Petter Northug kommer till start.

Petter Northug var under många år längdskidvärldens absolut största stjärna på herrsidan – men har under de senaste åren blivit minst lika omskriven för sina förehavanden i privatlivet. I december 2020 dömdes Northug till sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav. Men efter att han släpptes har han satsat på en långloppskarriär – och där blir alltså Klarälvsloppet en del av uppladdningen inför vintern.

Över tusen deltagare

Klarälvsloppet inleds i Hagfors och avslutas i Karlstad och går till stor del på den gamla banvallen mellan orterna. Rullskidtävlingen avgörs på söndag medan det under lördagen avgörs tävlingar i cykel och löpning längs samma bansträckning. En bit över 1 000 deltagare väntas totalt under helgen.

I videon berättar Klarälvsloppets vd Glenn Olsson om förutsättningarna inför helgens tävlingar och betydelsen av att få Petter Northug till start .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.