Starta klippet för att se bilder från några av klassiska bandyklubben Boltics stora framgångar genom åren – på senare år har det blivit mer sparsmakat med den saken, och nu rivs Tingvalla isstadion i Karlstad. Foto: Arkiv/SVT/Bengt Hedin

Nu rivs legendariska Tingvalla isstadion

Uppdaterad
Publicerad

En över 50 år lång epok är över. Nu rivs legendariska Tingvalla isstadion i Karlstad, platsen som i decennier varit en central del av svensk bandy.

– En sådan här dag kan det kännas lite nostalgiskt. Men det är det här som vi kämpat för i tio år. Vi ser framåt, säger Bjarne Andersson ordförande i bandyklubben Mosserud GF.

På isstadion, som invigdes 1967, har värmländsk bandyhistoria skrivits. Framförallt är det Boltic som haft stora framgångar på Tingvalla.

Karlstadslaget har flera gånger blivit världs- och europacupmästare, damlaget har sex SM-guld, herrarna nio. Senaste guldet tog laget 1995 när man besegrade Vetlanda i finalen på Studenternas i Uppsala efter en fin säsong på just Tingvalla.

Ny inomhusarena byggs

Nu har rivningen av isstadion startat och senare i år ska en ny inomhusarena för bandy, konståkning, skridsko och ishockey börja byggas på samma område.

Bjarne Andersson tror att bandyn med den nya inomhusarenan kommer att kunna lyfta i Värmland.

– Den kan få en framtid som inte är lika stor som den varit men som ändå kommer att ha en självklar plats i Karlstad och i Värmland, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.