Röd markering visar planområdet. Foto: Hammarö kommun

Ny skola planeras på Hammarö

Uppdaterad
Publicerad

Hammarö kommun planerar att bygga en ny skola med plats för 500 elever på Hammar. Förslaget är nu ute på samråd.

Behovet av förskolor och skolor har ökat på Hammarö som de senaste åren har haft en stor inflyttning.

Kommunen har tagit fram ett planförslag om var skolan kan byggas och som nu ligger ute på samråd. Kommunen räknar med att planen kan vinna laga kraft i slutet av 2018.

Området där man planerar att den nya skolan ska byggas, ligger i ett skogsområde mellan Hammar och Anneberg och ägs av kommunen.

– Vi måste bygga en skola men om det blir en högstadieskola eller F-6 skola vet vi inte ännu, säger Per Aspengren, kommunstyrelsens ordförande, och fortsätter:

– Det här kommer vi att ta beslut om senare i år.

Flera skolor planeras

Flera nya skolor och förskolor är också under planläggning i kommunen, bland annat för Götetorg där det planeras en ny skola, F-6 med 2 paralleller och förskola samt på Östra Anneberg där en ny förskola planeras.

– Vi står inför jättestora investeringar på Hammarö kommun, det här kommer att kosta uppåt en miljard kronor, säger Per Aspengren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.