Från och med den första juni utökas alkoholförbudet till fler platser. Foto: SVT

Nya åtgärder för att för att få stopp på buset vid Nobelplan

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommun tar nu till ytterligare åtgärder för att få bukt på buslivet kring Nobelplan i området Norrstrand i Karlstad. Enligt boende i området har problemen eskalerat ytterligare.

Problemen med bilar som samlas och spelar hög musik på kvällar och nätter i området har varit ett problem under flera år. Kommunen har redan försökt med olika metoder för att få bort problemen. Alkoholförbud infördes vid Nobelplan redan 2013. Buslivet flyttade då till andra platser, bland annat Cirkel K Nobelplan.

– Näringsidkarna på Nobelplan har också vidtagit åtgärder för att minska störningarna hos dem till exempel ändrade öppettider och bommar, säger Frida Pettersson (C) i ett pressmeddelande från kommunen.

Problemen ökar enligt boende

Boende i området upplever dock att skadegörelsen och nedskräpningen ökar – samtidigt som många får sin nattsömn förstörd. Kommunen beslutar därför om flera nya åtgärder.

Alkoholförbudet kommer från och med den 1:a juli att utökas till att gälla även Cirkel K Nobelplan, parkeringen vid Sundsta sporthall och cykelbron över Pråmkanalen vid Nöjesfabriken.

Bilfritt nattetid

Från samma datum kommer det inte heller att vara tillåtet med trafik nattetid på Drottning Kristinas väg som går förbi Sundstabadet. Förbudet gäller klockan 22-05 alla dagar i veckan. Vissa fordon och viss typ av trafik tillåts trots förbudet till exempel boende i området, taxi och färdtjänst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer