Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Norrstrandskyrkans i Karlstad och hör diakonen Carina Haak berätta om vilka de nya hjälpsökande är och vilken typ av kläder de söker just nu. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Nya grupper söker hjälp med kläder i kyrkans skattkista

Publicerad

Kylan har slagit till och det är nu högt tryck på Svenska kyrkans klädinsamling till behövande i Karlstad.

– Söktrycket är högre än någonsin, säger diakonen Carina Haak som är en av de ansvariga för Norrstrandskyrkans klädinsamling till behövande.

Norrstrandskyrkans klädinsamling till behövande, Skattkistan, har funnits i ett tiotal år och drivs av kyrkans diakoner. Hos Skattkistan har de som saknar pengar för att köpa nya kläder en möjlighet att få begagnade kläder gratis. För dagen är det fler än någonsin som letar kläder hos Skattkistan.

– Tidigare handlade det mer om tillfälliga behov, nu är det mer långsiktigt, säger diakonen Carina Haak.

Vädjar om kläder

Norrstrandskyrkan har också hand om Julänglarna, en verksamhet som hjälper medellösa att skaffa julklappar till deras barn. Även där är söktrycket högre än tidigare.

– Vi har redan fått in över 300 ansökningar, säger Carina Haak som vädjar till privatpersoner och företag att skänka pengar för att Julänglarna ska kunna köpa in julklappar till de som behöver.

I videon ovan berättar Carina Haak om vilka de nya hjälpsökande är och vilken typ av kläder de söker just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.