Robin och Christian var bara småbarn när de erkände att de dödat Kevin. Foto: SVT

Nya uppgifter: 10-åring sa att bröderna inte var på mordplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Nya uppgifter till SVT:s Dokument inifrån visar att bröderna, som pekats ut som skyldiga till mordet på fyraårige Kevin, inte ska ha befunnit sig på platsen för mordet. En 10-årig pojke som besökte brödernas familj under kvällen för mordet berättar i polisförhör att bröderna inte lämnat området där de lekte.

Kvällen för mordet åt en annan familj middag hemma hos brödernas familj. Efter maten lekte barnen tillsammans ute på gården. På gården finns bland annat bröderna Robin, fem år, och Christian, sju år, och den besökande familjens 10-årige son. Efter att barnen lekt och cyklat vid området runt gården åkte familjerna ut och fiskade.

LÄS MER: Förundersökningen kring Kevin-fallet återupptas

Fallet Kevin

Den besökande familjen förhörs av polisen efter mordet på Kevin. Mamman i den besökande familjen säger i förhör att hon haft koll på barnen genom fönstret och såg att alla barnen lekte på gården.

10-åring vittnar om var bröderna befann sig under mordkvällen

SVT:s Dokument inifrån har tagit del av ett videoförhör med den 10-årige pojke som cyklade med bröderna runt gården. I förhöret får han frågan om det var någon av barnen som åkte iväg någonstans innan fisketuren.

– Nej, svarar 10-åringen.

Polisen: Var Robin borta nånting på egen hand innan ni går in allihopa?

10-åringen: Nej

Polisen: Han var med hela tiden?

10:åringen: Ja. Mamma sa att jag skulle hålla reda på honom.

Han förklarar att han fick i uppdrag att hålla koll på barnen eftersom att han var äldst av barnen.

LÄS MER: Experten: Dagens teknik kan klara upp fallet

Förundersökningen återupptas efter SVT:s granskning

På måndagen meddelade chefsåklagare i Karlstad att förundersökningen i Kevin-fallet öppnas på nytt.

SVT Nyheter har sökt förundersökningsledaren Niclas Wargren som inte vill kommentera de nya uppgifterna och hänvisar till förundersökningssekretessen.

SVT Nyheter har även sökt en av poliserna som arbetade med förundersökningen men han minns inte förhören med vittnena och vill inte kommentera de nya uppgifterna.

Andra delen i Dokument inifråns dokumentärserie ”Fallet Kevin” sänds på onsdag kl. 20.00 i SVT1.

LÄS MER: Bröderna tvivlar på att de dödade Kevin – minns inte händelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Kevin

Mer i ämnet