Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
-Det här blir en mötesplats för lärande, säger Helene Vendel, som är utbildningssamordnare i Hammarö kommun, om det nya lärcentret som invigdes idag. Foto: SVT

Nytt lärcenter invigt på Hammarö

Uppdaterad
Publicerad

Hammarö kommun är just nu inne i skolprojekt för hundratals miljoner kronor. Nya skolor byggs för att ersätta gamla, slitna eller nerbrunna. Samtidigt invigdes idag Lärcenter Hammarö, som helt bygger på återbruk och inte belastar kommunens budget.

Det är den gamla gymnasieskolan som nu får nytt liv efter att ha stått tom, använts som förskola eller som reservskola efter den brunna Götetorpsskolan. Nu blir här Lärcenter Hammarö med inriktning på vuxna elever.

Det finns 400 vuxenstuderande om året i Hammarö kommun. Verksamheten är en filial till Tingvalla Lärcenter i Karlstad.

Mötesplats för lärande

– Det är för vuxenstuderande, som går på KOMVUX, LÄRVUX eller SFI, säger Helene Vendel, som är utbildningssamordnare i Hammarö kommun.

– Det här blir en mötesplats för lärande. Man går inte hit för att hänga med sina kompisar, utan man går hit med fokus på lärande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer